Ana Sayfa Haberler Türkiye Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda ilk vuruş gençlerden

Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda ilk vuruş gençlerden

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ilk kez düzenlenen TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası, Silivri'de başladı. Türkiye Golf Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın ilk gününde 18 yaş altındaki oyuncular sahaya çıktı.

0
11

TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası heyecanı 18 yaş altı kategorisi ile başladı. Türk golf tarihinde bu yıl ilk kez düzenlenen organizasyonun ilk gününde Türkiye’nin farklı illerinden gelen 80 genç ve yıldız golfçü mücadele etti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen organizasyon; golf sporunun ülke genelinde yaygınlaştırılması, genç sporcuların desteklenmesi ve sporun birleştirici gücüyle farklı yaş gruplarının bir araya getirilmesini amaçlıyor.

Dört gün sürecek organizasyonda; 15, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde yetişkinler sahaya çıkacak. 17 Mayıs Pazar günü minik oyuncular da akademi sahasında ter dökecek. Tüm yaş kategorilerinde toplam yaklaşık 390 sporcunun katılım sağlayacağı turnuva, ülkemiz golfünün gelişimini ve ulaştığı seviyeyi ulusal ve uluslararası kamuoyuna yansıtmayı hedefliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle organize edilen turnuvanın ödül töreni, tüm müsabakaların tamamlanmasının ardından 17 Mayıs 2026 Pazar günü TGF Silivri Golf Sahası’nda gerçekleştirilecek. Erkekler ve kadınlar kategorilerinde en iyi gross skoru elde eden sporcular, Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nın sahibi olma onurunu yaşayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz